Wat betekent Acto Invictus voor mij?

Acto Invictus? Nieuwe software? Voldoet de huidige Acto-software dan niet meer? Als onze trouwe klant heeft u alle recht deze vragen te stellen. Beknopt geformuleerd zijn we op dit moment druk bezig om onze sublieme software nog subliemer te maken. Een fantastische ontwikkeling met een gegarandeerd mooi eindresultaat. Toch is Acto Invictus een proces dat niet zonder vallen en opstaan zal verlopen. Vandaar deze FAQ-sectie, die we regelmatig updaten met relevante, actuele klantvragen.

Waarom willen jullie over naar een nieuw platform? Voldoet de huidige software dan niet meer?

Het huidige Acto-systeem voldoet natuurlijk nog steeds. Sterker nog, we investeren momenteel veel tijd en geld in de ontwikkeling van praktische apps, management-informatie, ketenintegratie etc. Omdat wij klaar willen zijn voor de toekomstige generatie ERP, ondernemen we nu actie. Hiermee verzekeren we u, uw klanten en onszelf van een succesvolle ERP-toekomst.

Klinkt goed, die volgende stap! Maar hoe word ik als klant betrokken en waar of bij wie van jullie medewerkers kan ik terecht voor vragen over Acto Invictus?

Uiteraard willen we ook graag dat u meedenkt tijdens deze gefaseerde introductie van onze visie en roadmap. Om al onze klanten te informeren, organiseren wij om te beginnen dit jaar in mei en juni 2017 een aantal bijeenkomsten, waarbij we uitleggen wat er allemaal te gebeuren staat. We zullen u daarna geregeld op de hoogte houden via nieuwsberichten, deze website en events. Uiteraard kunt u ook bij uw klantteam terecht met al uw vragen. Wij raden u aan om u in ieder geval in te schrijven voor de speciale Acto Invictus-nieuwsbrief.

Leuk hoor zo’n volgende stap, maar wat is er precies zo logisch aan?

IT-ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De behoefte van de markt en ondersteunende ERP-applicaties verandert continu. Logisch dat steeds meer bedrijven op zoek gaan naar een platform waarin, naast een best-practice-oplossing, ook functionele flexibiliteit wordt geboden. Een korte time-to-market is nodig om sterk concurrerend te blijven. Stilzitten is geen optie. Ook niet voor ons. Daarom nemen we doelbewust nu al een volgende stap. Een logische stap. Een stap richting een ultramodern platform waarmee nieuwe applicaties kunnen worden gemodelleerd met een zeer korte realisatietijd. Een stap die we nemen onder de naam Acto Invictus.

Jullie hebben het over ‘Slimmer werken met ERP’. Hoe gaan jullie dit bewerkstelligen?

Een van de speerpunten van Acto Invictus is de keuze voor modelleren in plaats van programmeren. Dit doen we met het Low Code Development Platform van Thinkwise. De onderzoekers van Forrester omschrijven Low Code Application Platforms als platformen die de snelle oplevering van business-applicaties mogelijk maken. Enerzijds omdat het geheel aan geprogrammeerde code wordt geminimaliseerd, anderzijds omdat er geen tijd en extra geld gestoken hoeft te worden in deployment en training. Deze nieuwe manier van ontwikkelen biedt voordelen voor Acto én voor u als klant en gebruiker van de software! Snelheid in het ontwikkelen van nieuwe oplossingen is daar een belangrijk onderdeel van.

En wat betekent zo'n nieuw platform voor mij als klant?

Het nieuwe platform biedt nog meer mogelijkheden dan we nu al hebben. U kunt bijvoorbeeld denken aan een nieuwe User Experience, waarin wizards geconfigureerd kunnen worden om een complex contract of project in een paar klikken aan te maken. Denk ook aan branchevarianten van eenzelfde proces, zoals een woningbouwafdeling die in detail de zaken net iets anders doet dan een utiliteits- of infra-afdeling. Kortom het nieuwe platform is randvoorwaardelijk om onze visie op de next generation ERP in te kunnen vullen.

Thinkwise zeg je? Kun je me iets meer vertellen over de werkwijze van deze organisatie?

Thinkwise realiseert met haar Thinkwise Low Code Development platform een vernieuwende manier om software te ontwikkelen, met als resultaat: snelle en flexibele bedrijfssoftware die precies doet wat uw organisatie nodig heeft. Deze next generation ERP software is altijd direct beschikbaar voor Windows, web en mobiele toepassingen en heeft een oneindige levensduur. De functionele veroudering en de technologische veroudering zijn voorgoed verleden tijd.

Acto gaat dus over naar een nieuw platform, wat betekent dat voor mijn organisatie? Moeten we opnieuw implementeren?

Wij zijn in 2014 al begonnen met ons programma. De eerste resultaten van de nieuwe platformen kunt u nu al gaan gebruiken, en worden ook al door veel van onze klanten gebruikt. Denk  hierbij aan een groot scala aan apps, business intelligence en diverse oplossingen rondom ketenintegratie.  De implementatie betreft alleen deze nieuwe functionaliteiten, de bestaande software hoeft daarbij niet opnieuw geïmplementeerd te worden. Rond de zomer komt er een vernieuwde User Interface uit en gaan over naar SQL. Verder zullen wij u natuurlijk betrekken bij alle volgende stappen die wij aan het zetten zijn.

Wanneer kunnen we gaan werken met de software die is ontwikkeld op basis van het Low Code Development platform?

De kracht van het gekozen platform is dat in een zeer vroeg stadium van het ontwikkelproces de software al gebruikt en getoetst kan worden. We zullen enerzijds klanten uitnodigen om met ons mee te werken in het ontwikkelproces, anderszijds zullen we met hoge regelmaat de voortgang tonen in filmpjes en korte demo’s, op deze website of tijdens speciale bijeenkomsten. De eerste resultaten zullen voor de zomer al zichtbaar zijn!

De visie van Acto Invictus is echter meer dan alleen Low Code Development, het is een ‘on-going’ proces van het uitvoeren van onze visie op software en de ontwikkeling daarvan. Met veel van de gerealiseerde oplossingen kunt u vandaag al starten! Denk hierbij aan de praktische apps, de business intelligence tool en de diverse oplossingen rondom ketenintegratie.

Blijven ActoProject en ActoService bestaan als de ontwikkelingen met het nieuwe plaform klaar zijn?

We praten in software-ontwikkeling over lifecycle management. Zo heeft het ERP-systeem in de afgelopen 26 jaar al meerdere generaties doorlopen. We staan nu wederom midden in een transitie naar de nieuwste generatie. Onderdelen daarvan zijn mobiliteit, ketenintegratie, management-informatie en dat in combinatie met het nieuwe ontwikkelplatform. Dat betekent dat een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingen is dat ActoProject en ActoService gemigreerd gaan worden naar dit prachtige nieuwe platform.

Hoe verloopt de overgang naar het nieuwe platform? Gaat dat per module / proces, of kunnen we 'in een keer' over?

Op dit moment zitten we in de opstartfase van de overgang naar het nieuwe platform. Tijdens deze fase staan we nog voor diverse keuzes, maar de kans is groot dat we beginnen met het uitbrengen van een aantal deeloplossingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de calculatie. De exacte volgorde van uit te brengen functionaliteiten zal in de aankomende kwartalen vorm gaan krijgen.

Staat uw vraag er niet tussen? Of liever even zelf schakelen met onze mensen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.